Plasma Studio - TETRIS HAUS - External Photography Plasma Studio - TETRIS HAUS - External Photography Plasma Studio - TETRIS HAUS - External Photography Plasma Studio - TETRIS HAUS - External Photography Plasma Studio - TETRIS HAUS - Internal Photography Plasma Studio - TETRIS HAUS - Internal Photography Plasma Studio - TETRIS HAUS - Internal Photography Plasma Studio - TETRIS HAUS - Internal Photography Plasma Studio - TETRIS HAUS - Internal Photography

Tetris Haus

  • Facebook Logo
  • Twitter Logo
  • LinkedIn Logo
  • Pinterest Album by Plasma Studio

Tetris House is derived from the transformation of very pragmatic parameters into a spatially engaging concept. Multiple programmatic demands (five self-contained units, parking spaces and other covered exterior areas) have initiated two volumes. L-shaped in plan and section, they are spatially interwoven to produce a range of dynamic interstitial spaces.

The building volumes cantilever out roughly five meters to provide covered parking. The structural forces are legible in the development of the wall and ceiling planes. The local larch is used with a white tint throughout the interior. The sloped elevation continues as a built-in sideboard that turns into a series of steps and a plinth beneath the internal stairs.

TYPE_

Residential, Interior

status_

Commission, Built

location_

San Candido, Italy

year_

2007

client_

Undisclosed

budget_

Undisclosed

size_

680 sqm

program_

Multi-unit Residential Block

.

.

partner in charge_

Eva Castro, Holger Kehne, Ulla Hell

www.plasmastudio.com by Plasma Studio is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.