Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - EXTERIOR PHOTOGRAPHY Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - EXTERIOR PHOTOGRAPHY Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - EXTERIOR PHOTOGRAPHY Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - EXTERIOR PHOTOGRAPHY Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - INTERIOR PHOTOGRAPHY Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - INTERIOR PHOTOGRAPHY Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - INTERIOR PHOTOGRAPHY Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - INTERIOR PHOTOGRAPHY Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - INTERIOR PHOTOGRAPHY Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - INTERIOR PHOTOGRAPHY Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - INTERIOR PHOTOGRAPHY Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - INTERIOR PHOTOGRAPHY Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - FLOOR PLAN Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - DIAGRAM Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - SITE PLAN Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - SITE PLAN Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - FLOOR PLAN Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - FLOOR PLAN Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - FLOOR PLAN Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - ELEVATION Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - ELEVATION Plasma Studio - SHAFER ROOFSCAPE - ELEVATION

Schäfer Roofscape

  • Plasma Studio
  • Plasma Studio
  • Plasma Studio
  • Pinterest Album by Plasma Studio

Located in the medieval centre of San Candido/Innichen, Schäfer Roofscape is a newly-completed restoration and conversion of a historical building. The first three storeys house a department store while the upper three storeys serve as four large, independent apartments within the formerly underused attic space.

The building faces a public plaza protected by local regulations, thus, efforts were directed towards its rear facade. This west-facing elevation explores how slicing and folding can be employed to expand the limits of the ubiquitous pitch roof typology: large glazed balcony slots produce bright, contemporary living conditions and generous exterior expansion space within this dense urban situation. A marked departure from the neighbouring vernacular buildings.

TYPE_

Residential, Interior

status_

Commission, Built

lOCATION_

San Candido, Italy

year_

2012-2014

client_

Undisclosed

budget_

Undisclosed

size_

844 sqm

.

.

partner in charge_

Eva Castro, Holger Kehne, Ulla Hell

team_

Peter Pichler

www.plasmastudio.com by Plasma Studio is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.