Plasma Studio - MINERVA LOFT - Internal Photography Plasma Studio - MINERVA LOFT - Internal Photography Plasma Studio - MINERVA LOFT - Internal Photography Plasma Studio - MINERVA LOFT - Internal Photography Plasma Studio - MINERVA LOFT - Internal Photography Plasma Studio - MINERVA LOFT - Internal Photography Plasma Studio - MINERVA LOFT - Internal Photography Plasma Studio - MINERVA LOFT - Internal Photography Plasma Studio - MINERVA LOFT - Internal Photography Plasma Studio - MINERVA LOFT - Floor Plan Plasma Studio - MINERVA LOFT - Floor Plan Plasma Studio - MINERVA LOFT - Detail Plan

Minerva Loft

  • Facebook Logo
  • Twitter Logo
  • LinkedIn Logo
  • Pinterest Album by Plasma Studio

In this conversion of the ground floor of an old industrial building, we introduced a series of volumes that organize the space into zones with varying degrees of enclosure.

The edges of the inserted pods have been defined by vectors that slice the space into a jig of relationships; and thus, connect it to the context. Marked by translucent sliding doors, these vectors enable the transition from an open space with inserted volumes into an intimate series of separate spaces.

All new inserted volumes are finished in various shades of grey, allowing for a reading of the changing light conditions throughout the day. Recessed fluorescent tubes run along the bottom edge of the walls to prevent glare and create the right ambiance for the clients' work: video production.

TYPE_

Residential

status_

Commission, Built

location_

London, UK

year_

2003

client_

Undisclosed

budget_

Undisclosed

size_

125 sqm

program_

Loft Refurbishment

.

.

partner in charge_

Eva Castro, Holger Kehne, Ulla Hell

www.plasmastudio.com by Plasma Studio is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.