Plasma Studio - DALIAN DIAMOND TOWER - External Rendered View Plasma Studio - DALIAN DIAMOND TOWER - External Rendered View Plasma Studio - DALIAN DIAMOND TOWER - External Rendered View Plasma Studio - DALIAN DIAMOND TOWER - External Rendered View Plasma Studio - DALIAN DIAMOND TOWER - External Rendered View Plasma Studio - DALIAN DIAMOND TOWER - Tectonic Buildup Animation Plasma Studio - DALIAN DIAMOND TOWER - Morphogenesis

Dalian Diamond Tower

  • Facebook Logo
  • Twitter Logo
  • LinkedIn Logo
  • Pinterest Album by Plasma Studio

The existing tower in the centre of Dalian had major design flaws and stood empty for many years. The competition was initiated to explore its adaptation and possible integration into the new World Trade Centre tower next door.

Our proposal wraps a new skin around the existing floor plates, which extend to adopt a new morphology in harmony with the context. The expanded internal volume will assist in a more functional distribution of the various programmes.

The extended floor plates are carved by a tessellated mesh of air shafts for energy-efficient climatisation and social connectivity.

The design strikes a balance between a commanding visual appearance and identity, and a subtle, clean and receptive quality.

TYPE_

Offices

status_

Competition

location_

Dalian, China

year_

2008

client_

Undisclosed

budget_

Undisclosed

size_

210,000 sqm

program_

Mixed use high rise refurbishment

.

.

partner in charge_

Eva Castro, Holger Kehne, Ulla Hell

www.plasmastudio.com by Plasma Studio is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.