Plasma Studio - CUBE HOUSE  - External Photography Plasma Studio - CUBE HOUSE  - External Photography Plasma Studio - CUBE HOUSE  - External Photography Plasma Studio - CUBE HOUSE  - External Photography Plasma Studio - CUBE HOUSE  - External Photography Plasma Studio - CUBE HOUSE  - External Photography Plasma Studio - CUBE HOUSE  - Internal Photography Plasma Studio - CUBE HOUSE  - Internal Photography Plasma Studio - CUBE HOUSE  - Internal Photography Plasma Studio - CUBE HOUSE  - Internal Photography Plasma Studio - CUBE HOUSE  - Internal Photography Plasma Studio - CUBE HOUSE  - Internal Photography Plasma Studio - CUBE HOUSE  - Internal Photography Plasma Studio - CUBE HOUSE  - Axonometrical View Plasma Studio - CUBE HOUSE  - Ground Floor Plan Plasma Studio - CUBE HOUSE  - Long Section Plasma Studio - CUBE HOUSE  - Elevation Plasma Studio - CUBE HOUSE  - Elevation

Cube House

  • Facebook Logo
  • Twitter Logo
  • LinkedIn Logo
  • Pinterest Album by Plasma Studio

The major constraints on this project, its steep site compressed between existing buildings and limited allowance for development, have shaped its form. It is inserted into the earth with two covered parking spaces on the front-end where a small staircase leads up to the first floor living spaces and second floor bedrooms.

COMPACT CIRCULATION

Due to the limited available floor area, the staircase and circulation had to be conceived to save space. This led to an open organisation of the first floor: the cooking, eating and living spaces are positioned around the circulation core. The staircase and built-in storage, oven and services cavity divide and connect simultaneously.

On the second floor, the single sleeping rooms are connected to each other through short, efficient passages.

VIEWS AND SHELTER

Given the prominent location of the south-facing site overlooking the Dolomites, we opened the façade as much as possible in order to widen-up the tight interiors. On both floors, ample balcony and terrace space doubles the available floor area and offers great places for children to play and for parents to rest. In order to provide shelter from the gaze of passers-by, a layer of wooden bands wrap the larger, south-facing openings. Depending on the size of the opening, they provide different degrees of shelter and intimacy.

TYPE_

Residential

status_

Commission, Built

location_

Sesto, Italy

year_

2008

client_

Undisclosed

budget_

Undisclosed

size_

220 sqm

program_

Single Family House

.

.

partner in charge_

Eva Castro, Holger Kehne, Ulla Hell

www.plasmastudio.com by Plasma Studio is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.