Plasma Studio - BARCODE HOUSE - External Rendered Image Plasma Studio - BARCODE HOUSE - Internal Rendered Image Plasma Studio - BARCODE HOUSE - Internal Rendered Image Plasma Studio - BARCODE HOUSE - Internal Rendered Image Plasma Studio - BARCODE HOUSE - Internal Rendered Image Plasma Studio - BARCODE HOUSE - Distribution Diagram Plasma Studio - BARCODE HOUSE - Plan View Plasma Studio - BARCODE HOUSE - Long Section

Barcode House

  • Facebook Logo
  • Twitter Logo
  • LinkedIn Logo
  • Pinterest Album by Plasma Studio

The design of this 1200 m2 luxury villa was derived from the intersection of the access route and the sun's path. This seemingly orthogonal junction was then offset and shifted through a series of operations in order to introduce specific environmental responses and internal programmatic relationships.

The result is a Constructivist composition of elongated volumes that sit on top of each other or intersect. This composition embraces the exterior space, producing a rich variety of spatial conditions whilst enabling the individual programmes to be ideally located.

A Barcode pattern was used to further differentiate parts of the external skin along paths of movement. From its autonomous self-referential organisation, the building expands outwards, altering the steep slope in which it sits to form a new artificial landscape that blends the natural with the man-made.

TYPE_

Residential

status_

Competition

location_

Askot, UK

year_

2007

client_

Undisclosed

budget_

Undisclosed

size_

1,200 sqm

program_

Residence

.

.

partner in charge_

Eva Castro, Holger Kehne, Ulla Hell

www.plasmastudio.com by Plasma Studio is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.